Почетна / Манастир Озрен / Манастир Озрен посјетили ученици из Теслића

Манастир Озрен посјетили ученици из Теслића

У суботу 20. маја 2017. године наш манастир су посјетили ученици теслићких основних школа. Задовољство нам је било да их угостимо и да им овај дан учинимо духовно испуњеним и занимљивим. Радује чињеница да се све више младих људи  окреће својој православној вјери и правим животним вриједностима, а ми смо ту  да помогнемо да схвате хришћански смисао живота и да их вратимо са странпутица савременог живота.

Благословом Епископа зворничко – тузланског, Господина Хризостома, дана 20. маја т. г. када наша Света Црква обиљежава успомену на појаву Часног Крста у Јерусалиму, организовано је једнодневно поклоничко путовање у манастир Озрен, у којем су учешће узела два одјељења, ученика 9. разреда Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Блатнице. 

Полазак ученика (укупно 38), био је у 7:30 часова испред храма св. великомученика кнеза Лазара у Блатници, а долазак у манастир Озрен, око 9:00 часова, гдје су ђаци присуствовали св. Литургији и поклоњењу св. моштима, изложеним у овом храму. Након св. Литургије, о. Сава, сабрат овог манастира, испричао је присутнима историјат манастира Озрен, а затим су ђаци били послужени доручком у манастирском конаку, који је благословио јеромонах Серафим, настојатељ ове свете обитељи. Наредних пар часова, ученици су провели у околном природном амбијенту ове прекрасне планине. Вријеме проведено у предивном манастирском комплексу, порти, и на самој планини, учиниће, да завршетак основног образовања ових ученика, буде обиљежен једним лијепим догађајем, а надасве, заједничким дружењем и духовним садржајем, који ће им у њиховом даљем животном путу дати један својеврсни духовни замајац у оставрењу својих циљева.
јереј Младен Јурошевић

Братсво Манастира Озрен се захваљује на посјети и радује њиховом поновном доласку.

 

Текст и фотографије преузети са сајта Архијерејског намјесништва теслићког

О adminsi