Почетна / Манастир Озрен / У Манастиру Озрен служена Света Тајна Јелеосвећења

У Манастиру Озрен служена Света Тајна Јелеосвећења

Владика зворничко-тузлански Хризостом, уз саслужење шест свештеника, у уторак 11.4. је у манастиру Светог Николе на Озрену служио Свету архијерејску литургију а потом и Свету тајну јелеосвећења.

Манастирска црква била је претијесна за велики број вјерника који су у ову светињу дошли са простора цијелог Озрена, из Брчког, Бијељине, Теслића, Добоја и других мјеста овог дијела Републике Српске, као и значајан број припадника Оружаних снага БиХ.

Утемељена у Светом писму, Света тајна јелеосвећења врши се, не само над онима који болују од неке нарочите болести, него и свим вјернима, јер ова света тајна има позитивно дејство и позитиван утицај како на душу, тако и на тијело.

„Света тајна јелеосвећења у манастиру Озрен врши се традиционално на Велики уторак. Захваљујем вјерном народу који је данас дошао у нашу светињу а посебно народу Озрена, који нам је пуно помогао“, рекао је јеромонах Серафим, вршилац дужности настојатеља манастира Озрен. Он је посебно нагласио важност спреге цркве, свештенства и вјерника, а пун манастир и порта показали су велику црквену свијест народа.

Служба у манастиру Озрен трајала је више од три часа а након тога вјерници су се окријепили уз посну трпезу, коју је припремило братство манастира и Коло Српских Сестара из Петрова.

О adminsi